Chiasylt

Inga problem egentligen med den köpta sylten i affären. Men det är en hel del onödigt socker. Plus att det är mycket billigare att göra egen och gör man den ihop med sitt barn blir det även en aktivitet i sig. Win-win! Denna gång gjorde vi en hallon- och blåbärschiasylt. Sylten är sötad med agavesirap men går lika bra att söta med honung om man istället föredrar det.

Chiasylten är god att toppa smoothiebowlen med, bananpannkakorna eller varför inte gröten.

 

Chiasylt en burk

2 dl hallon
2 dl blåbär
2 tsk agavesirap
3 msk chiafrön

Koka ihop hallon och blåbär tills de blir mjuka. Häll i agavesirapen och smaka av. Låt sylten svalna och häll sedan i chiafröna. Jag har fått många frågor om hur länge sylten håller och för oss så räcker sylten bara en vecka. Men jag tippar på att den håller sig i cirka två veckor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.