Motivation

Den vanligaste frågan jag får är gällande motivation. Vad ska man göra för att bli motiverad, hur håller man motivationen uppe och vad gör man om den försvinner?

För att bli motiverad måste du komma på digg varför. Varför tränar du? Eller varför vill du lägga om din kost? Är det för andra eller är det för din skull? Här har du gunden till din motivation. Du kommer att bli mer mptiverad om du gör saker för dig själv än för anddra. Det är liksom inte hållbart.

Så hur håller man motivationen uppe? Genom att hela tiden påminna sig själv om sitt varför. Sätt upp små delmål. Problemet är att många sätter upp på tok för höga mål. Det blir orealistiskt och rätt tråkigt att hålla driver uppe. Många ger upp för tidigt. Går all in i ett par veckor för att sedan ge upp och gå tillbaka till sin ovana/ovanor. Kanske till och med värre än n¨gonsin för att dämpa det dåkuga samvetet som skriker att man är misslyckad. Istället för att smuga in den nya livsstilen, inte se det som ett projekt utan något hållbart. Annares kommer du behöva börja om igen och igen.

Vad gör man om motivation försvinner?
Motivationen kommer att komma och gå. Det är bara att acceptera. Det kommer inte alltid att vara lätt. Det du behöver göra är att vara förberedd på tuffa perioder. Förbereda mat, klura ut hur du fungerar, när brister det för dig? Behöver du kanske träna direkt efter jobbet istället för att åka hem imellan och riskera att hoppa träninge. Hitta vad som fungerar för dig. Och acceptera att det inte alltid kommer vara lätt. hade det varit enkelt hade de ju inte varit en ovana som ska brytas. Tro inte på några quick fix. Sådant existerar inte. Lär dig av dina misstag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.