Linsgryta

Något som både är gott, nyttigt, vegetariskt (om man föredrar det), billigt och proteinrikt är linser. 1-2 gånger i veckan äter vi linser i olika varianter här hemma.

Senast åt vi det i en linsgryta med fullkornsris. (Det är vanligt ris på bilden då inte Teo äter fullkornsris och hans mamma hade redan ätit upp sin portion). Denna linsgryta är perfekt att ha till matlådor.

Linsgryta ca 4 portioner

3 dl röda linser
1 paket krossade tomater
2 vitlöks klyftor
Vitpeppar
Örtsalt
Spiskummin
Curry
1 grönsaksbuljongtärning (EKO)
1 köttbuljongtärning (EKO)
1 dl vatten

Gör så här: Börja med att koka linserna enligt förpackningen.
När linserna mjuknat smula ner buljongen. Ha sedan i de krossade tomaterna, pressa ner vitlöken, släng i vattnet och låt allt koka ihop ett tag under lock.
Smaka sedan av med de resterande kryddorna. Låt koka under lock medans du kokar riset. Smaka av för eventuellt mer kryddning!

Servera gärna med kokt broccoli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.