Hallonpaj

Häromnatten hade jag som vanligt svårt att sova och låg och funderade på vad jag skulle baka härnäst. Något som jag förknippar med höst är olika sorters pajer. Men då jag inte alls var sugen på äppelpaj så gjorde jag istället en hallonpaj. Den blev så där lagom söt men ändå syrlig.

Ni borde prova den!

Hallonpaj cirka 6-8 portiner

250 g hallon (tinade)
2.5 dl havregryn
2.5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1.5 msk agavesirap
20 g smör
Sötströ att ringla över hallonen
Kokosmjöl att blanda samman med hallonen

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Plocka fram smöret så att det blir rumstempererat. Blanda samman alla torra ingredienser. Tina hallonen och mosa de med en gaffel. Sprid ut lite kokosmjöl över hallonen. (Kokosmjöljet suger åt sig vätska och gör att pajen inte blir så rinnig).
Sprid ut hallonen i botten av formen och strö ut lite sötströ. Häll i agavesirapen i de torra ingredienserna. Mosa i smöret med en gaffel tillsammans med de torra ingredienserna. Det kommer att bli som en smulpaj.

Sprid sedan ut pajen över hallonen. In i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter. Pajen ska ha fått en fin färg. Antingen äter man pajen som den är, eller så kan man ha vaniljkvarg till eller varför inte lite vaniljsås. Att äta vanlig vaniljsås ibland är inte farligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.