Kvällsmål?

Tack för ett inspirerande konto och blogg. Jag måste bara få fråga dig om man ska äta kvällsmat eller kan man hoppa det? Om man ska äta det, vad ska man äta isf? Tacksam för svar.

Fick en fråga på Instagram och tänkte att jag gör ett inägg om det då jag tror många går och funderar på samma sak.

Det är en myt att man inte ska äta efter klockan 18:00. Kroppen behöver fortfarande ha föda. Jag brukar alltid rekommendera mina kunder att äta något proteinrikt till kvällsmat. Protein mättar mer än vad kolhydrater gör. Kolhydrater är till för att kroppen ska ha energi. Energi är inget du behöver ha gott om när du ändå snart ska gå och lägga dig.

Så mitt korta svar blir att ät ett kvällsmål. När? Det beror alldeles på när du åt det senaste målet. Jag rekommenderar alltid att det inte ska gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna. Sen om det bli klockan 19:00 eller klockan 22:00 kvittar. Det kommer inte vara farligt att äta klockan 22:00.
Men fokusera på protein och fett… och lite beroende på vad du har för mål så kan du även äta långsamma kolhydrater. Ska du tillexempel morgonträna så kan det vara bra att stoppa i sig lite långsamma kolhydrater.

Kvällsmat jag brukar äta är:
Ägg med knäckebröd
Kvarg och bär
Keso och banan
Smoothie gjord på bär och kvarg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.