Blomkålspizza

I fredags gjorde jag oss en hemmagjord pizza på blomkål. Jag la upp det på Instagram och oj oj oj. Ni var så många som ville ha receptet. Den smakar verkligen inte blomkål men är lite speciell i konsistensen. Den är ju förstås inte brödigt men håller ändå ihop fint och mättar desto bättre.
Dessutom ger den kroppen fin energi.

Denna gång toppade jag pizzan med skinka, paprika, champinjoner, rödlök och rucola. En pizza i min smak!

Blomkålspizza cirka 2-4 portioner

Ett blomkålshuvud
2 ägg
c 1/2 msk fiberhusk
Örtsalt
Vitlökspulver

Så här gör du: Börja med att skölja och riv blomkålshuvudet fint. Knäck i två ägg och blanda i kryddorna. Jag gick lite på känn så det är svårt att säga exakta mått. Ha sedan i fiberhusken och låt smeten stå och dra till sig. Det kan vara så att du får ha i lite mer fiberhusk beroende på hur konsistensen på smeten blir. Smeten ska ändå bli fast och inte vara rivning av äggen.

Tomatsås

En burk krossade tomater (Örter)
Örtsalt
2 st vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser till tomatsåsen och ha i det i en stekpanna. Låt småputtra i cirka 15 minuter. Smaka av för mer kryddor.

Platta ut ”degen” på ett bakplåtspapper. Använd gärna något fuktade händer så att den inte fastnar. Antingen gör du en enda stor eller två små pizzor. Förgrädda den i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Den ska bli lite gyllenbrun men håll koll på den så att du inte bränner vid den.

Skär till dina tillbehör.

När botten är färdig, plocka ut den ur ugnen. Sprid ut tomatsåsen och ha på tillbehören. Jag använde mig av en mager ost och som avslut så strödde jag på lite oregano.

In i mitten av ugnen igen i cirka 15 minuter. När pizzan fått fin färg och osten smält så är den färdig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.