Glutenfri kärleksmums

Förra helgen gjorde jag denna kärleksmums. Både gluten- och sockerfri förstås. Jag fick otroligt många dm:s på Instagram om att ni ville ha receptet. Givetvis delar jag med mig av det!

Kärleksmums cirka 6 portioner

2 ägg
25 g smör
1 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
Cirka 3 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl sötströ
1/2 dl valfri mjölk (jag tog havre)

Toppa med:

Kokosflingor
Sockerfri choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman ägg och sötströ. Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll i dem i smeten. Rör runt. Häll i smöret och mjölken. Smörj en form med smör eller kokosolja. Min form var cirka 1×2 dm. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Använd en sticka för att se att den är klar. Låt sedan kakan svalna och smält chokladen i ett vattenbad.

Bred över chokladen och häll på kokosflingor. In i kylen och låt chokladen stelna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.