Pasta carbonara

Tänk att komma hem hungrig ifrån träningen och det enda kroppen skriker efter är mat. Känslan av att veta att man bara behöver stå och laga till en maträtt som enbart tar max 15 minuter är oslagbar. Vi pratar förstås om pasta carbonara. Den här varianten är en aningen nyttigare variant av den ”riktiga” pasta carbonaran. Istället för bacon valde jag att använda skinka, istället för vit pasta använde jag mig av linspasta och istället för en fetare grädde så valde jag en matlagningsgrädde som det bara var 4% fett i.

Pasta carbonara med linspasta cirka 4 portioner

Linspasta
500 ml 4% matlagningsgrädde
2 vitlöksklyfor
250 g champinjoner
Persilja
Örtsalt, peppar
Skinka mager eller en vanlig
1 röd lök
1 paprika

Börja med att skära lök, paprika och champinjoner i skivor. Stek det sedan i lite kokosolja.
Skär upp skinkan i små bitar. Koka bönpastan. Pressa i vitlöksklyftorna. Lägg i skinkan.
Häll på matlagningsgrädden.
Krydda med örtsalt och peppar. Låt allt koka samman och krydda eventuellt mer.

Jag serverade min mat med en sallad till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.