Äppelpaj

Igår hade vi några äpplen som förmodligen inte hade varit världens godaste att stoppa i munnen. Men då jag inte gillar att kasta mat så gjorde jag oss en gluten- och sockerfri äppelpaj. Pajen blev verkligen god med smak av äpple och kanel.
Givetvis kan man använda honung, agavesirap eller någon annan sötning men jag använde mig utav sötströ denna gång.

Äppelpaj cirka 4 portioner

1.5 dl glutenfria havregryn
1.5 dl mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Kanel
1 msk sötströ
15 g smör
1 ekologiskt äpple

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med lite kokosolja.
Blanda samman alla torra ingredienser. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i några äppelbitar i botten. Smält smöret. Ha i det i de torra ingredienserna och blanda pajen till en smuldeg. Sprid ut hälften av smulpajen över äpplena. Lägg över de andra äpplena och ha över resten av smulpajen. In i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Den är färdig när den fått en fin färg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.