Krämig ärtpasta med kycklingfilé

Tänkte tipsa om en så god maträtt som samtidigt är väldigt nyttig. Den är fiberrik, glutenfri och även proteinrik. Mättar länge och smakar ljuvligt gott.
Jag har fått lite mer dm:s, framförallt på Instagram om att ni gärna vill se mer lunch och middagstips. Er önskan är min lag!

Denna måltid fungerar lika bra till lunch som till middagen. Till och med min sambo skulle kunna göra den (och han kan verkligen ingenting om matlagning). Enkelt med andra ord!

Krämig ärtpasta med kycklingfilé cirka 4 portioner

ca 500 g ekologisk kycklingfilé
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk kokosolja
500 ml matlagningsgrädde 4%
ärtpasta

Kryddor: Örtsalt, peppar, dragon, basilika

Så här gör du:

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i kokosoljan tillsammans med den pressade vitlöken samt kryddor. Häll över allt i en tallrik. Stek sedan paprikan i lite kokosolja.
När paprikan blivit mjuk, häll i kycklingen igen och häll på grädden. Låt allt koka ihop en stund, smaka av med eventuellt mer kryddor. Servera sedan maten med sallad och ärtpastan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.