Jordgubbstårta

Lagom till min födelsedag gjorde jag oss en jordgubbstårta. Det är verkligen svårt att tro att den är både gluten- och sockerfri. Varje år har jag ätit jordgubbstårta… fram till jag blev glutenintolerant för 4 år sedan. Efter lite experimenterande i köket så lyckades jag finna ett så bra recept på en somrig jordgubbstårta med smak av sommar.
Känner ni för att baka sockerfritt eller bjuda någon som inte tål gluten kan jag verkligen rekomendera denna. Oj oj oj, så god!

Somrig jordgubbstårta cirka 6-8 portioner

2 msk agavesirap
3 st ekologiska ägg
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
25 g smör

Fyllning: Jordgubbar och grädde

Så här gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda samman alla torra ingredienser. Smörj en springform med smör eller kokosolja. Vispa ägg och agavesirap poröst. Blanda i de torra ingredienserna. Häll till sist i smöret. Häll upp smeten i springformen. In i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Plocka ut kakan och låt den svalna. Sedan gjorde jag en till botten med exakt samma ingredienser som ovan. Gör om processen och låt sedan den sista tårtbotten svalna också. Mosa jordgubbar med lite grädde. Bred på fyllningen. Lägg på tårtorna på varandra. Vispa grädde och smeta på och toppa med jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.