Müsli

Jag lovade er ett recept på egen müsli. Det finns ju oändligt många varianter man kan göra. Antingen har man mandelmjöl som bas eller havregryn. jag gillar att variera mig så denna gång blev det havregryn. Müslin fungerar lika fint till yoghurten, smoothien eller att bara äta den som den är.

Den müslin man köper i affären är oftast sötad med mycket socker och innehåller ofta gluten som jag inte kan äta.
Denna är ett bra alternativ även för er som har barn. Sonen är totalt galen i denna müsli och denna är enbart sötad med banan.

Müsli

5 dl havregryn
2 bananer
kanel
kardemumma
pumpakärnor
torkade granatäppelkärnor
kokoschips

Sätt ugnen på 175 grader

(När müslin svalnat ha i de tre nedersta ingredienserna).
Blanda samman havregryn och kanel och eventuellt kardemumma.
Mosa bananerna och häll i det i havregrynen med kryddorna.
Sprid ut allt på ett bakplåtspapper. In i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.