Kanelbullar

Vilken dag vi haft idag. Så kvavt, men man ska väl inte klaga egentligen.

Ingen tackar väl nej till en saftig kanelbulle? Och är man glutenintolerant och inte vill köpa sig en färdig så kan man baka själv. Går alldeles ypperligt.
Det är lite pilligt men skam den som ger sig, det är värt det i slutändan vill jag lova.

Kanelbullar cirka 10-12 stycken

4 st ägg
1.5 dl mandelmjöl
0.75 dl kokosmjöl
2 msk  fiberhusk
1.5 tsk bakpulver
cirka 1/2 msk valfri mjölk (jag hade kokosmjölk)
1.5 msk agavesirap
kanel
1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning
50 g rumstempererat smör
kanel
kardemumma

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ägg och agavesirap poröst. Blanda samman alla torra ingredienser.
Häll i det i smeten och låt smeten stå och dra sig i cirka 10-15 minuter.

Smörj två stycken bakplåtspapper med olja (jag använde mig av kokosolja). Lägg sedan ut degen på det ena bakplåtspappret där oljan ligger.
Lägg över det andra pappret med oljan ned mot degen. kavla ut degen. Undvik att få den så tunn.
Ta bort bakplåtspappret. Bred ut smöret. Var försiktigt! Häll på kryddor som kanel och kardemumma.
Vik över halva degen över andra halvan. Skär ut cirka 10-12 bitar.
Rulla ihop dem och lägg dem i bullformar.
Lättare sagt än gjort, det är lite pilligt men det kommer lösa sig. Blir inte bullarna perfekt så kommer de ändå bli goda.

Jag valde att ha på lite pärlsocker på mina.

In i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.

1 reaktion på ”Kanelbullar

  1. Kan man byta ut mandelmjöl mot något annat glutenfritt alternativ tro? Ser riktigt gott ut men kan inte äta mandel eller kokosmjöl tyvärr 😕
    Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.