Snickerskaka

Då kör vi en ny vecka. Kursen som jag läser nu, Anatomi och fysiologi kräver rätt mycket studier. Jag är ändå tacksam över att jag har mycket förkunskaper från PT-utbildningen.
Förutom skola så ska jag idag träna. Första träningen sen förkylningen så det blir mest fokus på kontakt och lite mer repetitioner och inte så tunga vikter.

I fredags när jag kom hem så ställde jag mig i köket och slängde ihop en snickerskaka. Bakning är den bästa avslappningen efter en vecka. I brist på mandelmjöl så fick jag ta lite havremjöl. Det resulterade i en seg fyllning med ett hårt skal. Herrejösses så gott det blev! Ni borde prova den.

Snickerskaka cirka 4 bitar

1/2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl mandelmjöl
1/4 tsk bakpulver
1 ägg
1 krm vaniljpulver
1 msk rörsocker eller annan sötning
1/2 tsk kokosolja

Topping
1.5 msk sockerfri jordnötssmör
1/2 tsk agavesirap

Börja med att sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och rörsocker. Blanda samman alla tora ingredienser. Smält kokosoljan. Häll i de torra ingredienserna i smeten, rör om. Häll till sist i kokosoljan. Smörj en liten springform (cirka 1 dm i diameter) med kokosolja. Häll upp smeten och in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Låt kakan svalna och blanda samman jordnötssmör och agavesirap.
När kakan väl har svalnat, bred ut jordnötssmöret på kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.