Gluten- och sockerfri chokladtårta med hallonfyllning

Till alla hjärtans dag gjorde jag som jag tidigare berättat om en chokladtårta. jag har aldrig gjort tårtor på detta sätt men det var ju så roligt. Det kommer verkligen bli fler hädanefter. Det blev ungefär 12 bitar, så vi valde att ge bort hälften av tårtan till mina föräldrar som dessutom älskade den med. Både Josef och Teodor tog flera bitar, och det tar jag som ett gott tecken.

Gluten, och sockerfri chokladtårta med hallonfyllning ca 12 bitar

3 stycken ägg
2.5 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1.5 msk agavesirap
2 msk rå kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
ca 2 dl tinade hallon

Sockerfri choklad till topping

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en normalstor springform med smör eller kokosolja. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägg och agavesirap. Häll i det i smeten. Häll till sist i den smälta kokosoljan. Smaka av om ni vill ha den sötare. Häll upp allt i springformen. In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Upprepa receptet en gång till för ytterligare en kaka.
Låt båda halvor svalna.

Mosa hallon och ha i eventuellt lite agavesirap (jag uteslöt det). Bred ut hallonen på det ena lagret av tårtan. Lägg på den andra halvan. Smält chokladen försiktigt och bred sedan ut den över tårtan. Inte så svårt ju!? Men förträffligt god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.