Muffinssemla

Idag är det fettisdagen. Äter ni några semlor? Jag har aldrig varit förtjust i semlor, tills jag blev gravid med Teo och hade cravings på semlor. Det är något som fastnade kvar till efter graviditeten. Då jag är glutenintolerant så äter jag ju förstås inte vanliga semlor. Och ska jag vara ärlig så har jag redan ätit ett flertal semlor i år. Det finns ett annat recept på semlor om ni kikar i arkivet. Annars kommer en annan variant här. En semla i muffinsform.

Muffinssemlor cirka 6 stycken

2 st ägg
1.5 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
Kardemumma
cirka 1/2 msk agavesirap
1 tsk fiberhusk

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa ägg och agavesirap poröst. Blanda samman de torra ingredienserna för sig.
Häll i de torra ingredienserna. Smaka av smeten hur söt ni vill ha den och ha i eventuellt mer agavesirap och kardemumma.

Smörj 6 stycken silikonformar med kokosolja/smör och fyll formarna till hälften med smet. In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt dem svalna och skär dem itu. Gröp ur och fyll med önskad fyllning. Pudra över florsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.