Brownie

Okej, helt ärligt så är jag inne i någon form av chokladperiod. Jag ställer mig i köket och tänker att jag ska baka något och det har de tre senaste gångerna slutet med att det varit brownie. Så med andra ord så kommer det tre stycken olika chokladrecept, men vi börjar med denna kaka.

Denna är saftig, smakar underbart av choklad och innehåller varken raffinerat socker eller gluten.

Perfekt till helgens bakning!

Saftig brownie cirka 6 stycken bitar

5 stycken dadlar
1 tsk kokosolja
1 tsk honung
2 stycken ägg
1.5 tsk kaffe
1.5 dl mandelmjöl
1 msk rå kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa dadlarna till en smet. Vispa ihop ägg och dadlarna. Smält kokosoljan. Blanda samman alla torra ingredienser. Häll i alla ingredienser förutom kaffet. Häll till sist i kaffet. Smörj en form. Jag använde mig av en liten springform som är 1 dm i bredd. Annars kan man lika gärna använda sig av muffinsformar. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.