Vegetarisk linsgryta med svart ris

Okej, det har varit lite dött här den senaste veckan. Jag har varit helt uppslukad av skolan och jag kan säga som så att jag trivs så bra och allt känns så rätt. Nu under helgen åkte jag även på en monsterförkylning. Jag anatar att det är nu vabbuari börjar.

Trots att min hals smärtar så försöker jag att pilla i mig smoothiebowls och goda tesorter. Jag äter helt enkelt det kroppen är sugen på.

Till lunchen blev det vegetarisk linsgryta och svart ris. Har ni inte provat, gör det. Så gott. Jag har på sistone börjat äta mer vegetariskt och märker att kroppen mår en aning bättre av det.

Vegetarisk linsgryta med svart ris cirka 4 portioner

3 dl linser
1 paket krossade tomater
en lök
2 stycken vitlöksklyftor
curry
spiskummin
vitpeppar
en grönsaks buljong
ev örtsalt

svart ris

Börja med att koka linserna efter paketets anvisning. Koka riset efter anvisningarna på paketet. Häll i de krossade tomaterna, buljongen och kryddorna. Stek lök och vitlöken mjuk i lite hampaolja (eller annan olja) och häll sedan i det i grytan med linser. Låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.