Peeling för ansiktet

Visste ni om att man kan göra den bästa ansiktspeelingen själv? Med fina råvaror utan en massa konstiga grejor i och ändå få den lenaste huden efteråt? Jag har börjat göra denna peeling två gånger i månaden. Du kan givetvis använda den till hela kroppen men jag peelar bara ansiktet.

Denna peeling är gjord för fet hud. Har man torr hud kan man byta ut citronen mot bikarbonat istället. Exakt mått har jag tyvärr inte men kan tänka mig cirka 1 krm.

Att peela ansiktet tar bort döda hudrester, ger ansiktet lyster och ökar cirkulationen. Har du en väldigt torr hud ska du inte peela dig för ofta. Utan snarare en gång i månaden. Har du fet hud behöver du peela dig oftare.

Det du behöver är:

1/2 tsk rörsocker
en skvätt citron/lime
cirka 1/2 tsk honung

Blanda samman alla ingredienser och sätt upp håret så att ansiktet bli fritt. Smörj in ansiktet med peelingen i små cirkelrörelser. Ta det försiktigt runt ögonen. Skölj bort peelingen med vatten eller blöt en lite handduk och torka bort peelingen med.

Återfukta ansiktet med lite kokosolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.