Chokladmuffins med chokladgömma

Ägnade förmiddagen åt lite jobb och tänkte ändå passa på att träna när jag väl var där. Har känt mig hängig ett par dagar, som att det är nåt i kroppen och när jag väl tränade kände jag mig inte lika stark som jag brukade. Så jag valde att avbryta träningen och gå hem och dricka te istället.

Jag hoppas verkligen inte att det är någon smeta på gång nu när jag börjar skolan på måndag. Det är väl högst troligt då Teodor har gått första veckan på förskolan.

Förra veckan gjorde jag dessa chokladmuffins med chokladgömma. Så ljuvligt goda! De är fria från raffinerat socker och gluten.

Chokladmuffins med chokladgömma cirka 6 stycken

1 dl mandelmjöl
4 tsk rå kakao
2 ägg
0.5 tsk bakpulver
1.5 tsk fiberhusk
4 tsk rörsocker

Barebells hazelnut cream

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och rörsocker. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaka av om ni vill ha smeten mer söt. Jag använde mig utav silikonformar och smörjde dem med kokosolja. Fyll upp smeten till cirka hälften. Klicka i en klick hazelnut cream i varje muffins. In i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.