Affirmationer

Jag hoppas ni har haft en mysig helg. Min helg har varit bra. Teodor har en jobbig period nu så hans humör går upp och ner hela tiden och vi försöker finnas där och stötta. Men visst stjäl det energi och man känner sig hjälplös.

Idag tänkte jag ta upp lite om hur vi kan ändra våra tankar. Vi är våra tankar. Ibland kan det vara otroligt svårt att ändra tankarna till att bli mer positiva. Ofta kan vi vara riktigt elaka mot oss själva. Den inre rösten pressar oss, nedvärderar oss och klagar. En fråga vi kan ställa oss är om vi skulle säga sådana saker till våran bästa vän? Svaret är förmodligen inte. Så varför skulle vi vara så elaka mot oss själva?

Men hur ändrar vi då våra tankar? Oavsett varför vi har den negativa rösten så behövs den bli mer positiv. Något jag brukar använda mig utav är affirmationer.

Vid affirmationer ändrar vi vår hjärna till att tänka mer positivt med hjälp av positiva påståenden. Det kan tillexempel låta så här: Jag tror på mig själv, allt jag tar för mig kan jag klara, eller jag älskar mig.

Resultatet blir att du ändrar inställning till dig själv och din omgivning och du bli mer lugn och positiv.

Du upprepar orden så ofta du kan och visst kan det kännas lustigt i början. Det kan helt ärligt talat vara ganska jobbigt i början. Men det kommer bli lättare med tiden.

I perioder, beroende på vilka prövningar jag möts utav så händer det att jag sätter upp en lapp på badrumsspegeln med de affirmationen jag behöver just då.

Det kan tillexempel vara: jag gör mitt bästa varje dag och jag är tacksam för varje dag. Medans jag borstar tänderna så kan jag då stå och läsa lappen om och om igen, både morgon och kväll.

Du kan styra dina tankar och du är den enda som kan göra förändringen. Det är du värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.