Krämiga Brownie

Vad sägs om en krämig brownie gjord på kikärtor och dadlar? Nej, sluta inte läsa. Jag lovar er, det smakar inte ärtor. Ärtorna gör bara kakan ännu mer krämig. Den smakar choklad och har en härlig krispig toppen.
Tack vare kikärtorna så skulle man kunna äta den till mellanmål eller som till efterrätt. Det är helt upp till dig! Mumsa på!

Krämig Brownie

4 stycken dadlar
2 stycken ägg
cirka 3 dl kikärtor
cirka 4 msk rå kakao
2 msk honung
en nypa salt
2 tsk bakpulver
1 tsk kaffe
en skvätt havremjölk

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj en form med kokosolja.
Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och honung.
Mixa dadlarna och kikärtorna till en deg. Blanda i den i äggsmeten och häll till sist i de torra ingredienserna.
Smaka av smeten om ni vill ha den sötare, ha i mer honung i sådana fall.

Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.