Varm choklad

I förrgår var jag på gymmet. Som jag skrivit tidigare så har jag ju lite tappat suget på styrketräningen och enbart kört tabata intervaller hemma.
Sakta men säkert har suget av gymträningen kommit smygandes. Och i förrgår var jag på gymmet och tränade ben och axlar. Träningsvärken undrar ni? Outhärdlig… trots att jag tagit det väldigt lugnt. Något som gladde mig var att jag inte förlorat så mycket styrka.

När jag kom hem hade Josef gjort varm choklad. Godast efter en kall dusch och en trött kropp. Så med mellanmål i magen och varm choklad med tända ljus så infann sig lugnet i huvudet. Och jag njöt av varenda sekund. Det var så skönt att komma iväg till gymmet, något jag saknat så mycket.
För att inte suget ska försvinna igen så här i början innan vanan infunnit sig är det viktigt att inte gå ut för hårt. Det är viktigt att tänka på oavsett vilken träningsform man sysslar med!

Varm choklad 2 koppar

4 dl valfri mjölk (havremjölk hade jag)
2 tsk agavesirap (honung går fint med)
6 tsk rå kakao (vanlig kakao går bra med)

Vispgrädde att toppa med (för en paleo variant kan man ha kokosgrädde)
Sockerfri choklad att toppa med

Tänk på att göra chokladen på spisen istället för i mikron. I mikron försvinner mycket näring ifrån mjölken, den råa kakaon och om du använt dig av honung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.