Pepparkakor

Vilken underbar luciamorgon. Satte klockan extra tidigt, smög upp och tände en massa ljus och kokade gröt till resten av familjen. Senare begravs det av i mörkret för att titta på Teo som skulle gå Luciatåg. Jag stod med ett stort leende och en och en annan tår föll. 

Idag är det inte bara Lucia utan även min och Josefs dag. Vi firar hela 12 år. Tänk att det finns så mycket kärlek i den människan. 

Anledningen till inlägget var ju egentligen inte bara ett fint Luciatåg eller att jag fått dela mitt liv med Josef i 12 år utan receptet på glutenfria pepparkakor.

Ja jag vet, jag ska inte hålla på det mer. 

Glutenfria pepparkakor cirka 10 stycken 

1.5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1,5 tsk agavesirap
15-20 gram smör (jag använde ett laktosfritt)
Cirka 1.5 tsk pepparkaksmix

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Blanda samman de torra ingredienserna. Plocka ut cirka 10 bitar och platta sedan ut dem på ett bakplåtspapper. In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Håll koll på dem bara, de bränns vid lätt.
För att få dem knapriga så måste ni låta dem svalna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.