Chokladkola

Jag behöver nästan stoppa mig själv. Jag har två bakdagar i veckan… mer får jag inte baka. Annars är det de enda jag gör här hemma.
Men jag var tvungen att prova att baka dessa kolor, och de blev så goda. Plus att det gick fort att göra dem… så det räknas liksom inte att jag egentligen inte hade en bakdag.

Vill man inte använda sig utav agavesirap kan man lika gärna använda honung.

Chokladkola 

2 msk kokosolja
4 tsk rå kakao
1 msk agavesirap
1 msk lucuma pulver

Smält agavesirap och kokosolja på svag värme i en kastrull. Sikta i lucumapulver i kastrullen och rör runt hela tiden. Smaka av hur söt ni vill ha den och hur mycket chokladsmak ni vill ha. Låt kolan stelna och när den svalnat ös upp i en form eller bara på ett bakplåtspapper

2 svar på ”Chokladkola”

  1. Min kola skärde sig, försökte göra två gånger. Degen var så god, så inte alls roligt att jag inte fick dem serveringsklara. Vad gjorde jag månne fel?

    1. Åh vad tråkigt! Kan det ha varit att du hade den på för hög värmning? Den ska röras under ganska låg värme och under längre tid. Den blir lite annorlunda jämfört med ”riktig” kola man gör. Den ska bli lite mer seg i konsistensen. Låt den sedan svalna och ös upp på ett bakplåtspapper och sedan kommer den att stelna. Hoppas det hjälper dig! God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.