Snickersbitar utan gluten och naturligt sötade

Det är så fruktansvärt kallt hela tiden. Men försöker ändå att njuta av årstiden nu.
Försöker att göra det mysigt med att tända ljus om kvällarna och dricka oändligt många koppar te till en bra bok under en filt.
Häromnatten vaknade jag och fick en vision. Jo men precis som jag har berättat tidigare så händer det ju att jag vaknar på nätterna och tänker på bakverk som jag bara måste baka. Nu var det ett tag sedan men häromnatten hände det iallafall. Min vision var att göra något med jordnötter. Salt och choklad. En rätt fin kombination. Jag var bara tvungen att testa om det skulle bli gott. Om det blev det? Oh ja!

Jordnötsbitar med choklad cirka 4 bitar

Bottenlagret
1/2 dl jordnötter
3 st dadlar
1 tsk kokosolja

Fyllning
2 dadlar
1/2 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver

 

Topplagret
sockerfri choklad

Börja med att hacka jordnötterna. Mixa dadlarna till en smet. Smält kokosoljan. Blanda samman ingredienserna. Forma degen platt och avlång med hjälp av ett bakplåtspapper. In i frysen.

Mixa dadlarna och smält kokosoljan. Sikta i vaniljpulvret i dadelsmeten och häll till sist i kokosoljan.

Smält chokladen.

Ta ut degen ur frysen och häll på fyllningen på degen. Avsluta med att hälla över chokladen på fyllningen och toppa med lite hackade jordnötter.

Enkelt, gott, nyttigt och alldeles förträffligt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.