Kärleksmums Glutenfri

Jag älskar att chocka ”vana” sockerätare med glutenfria och sockerfria bakverk. Hur de alltid är så skeptiska, vill knappt smaka men när de väl smakar så blir de glatt överraskade och gillar det jag bakat. Det slutar alltid med orden: Får jag ta en till?
Och jag kan inte annat än att le.

Lagom till fars dag gjorde jag en kärleksmums till både mannen och till min egna pappa. Kakan uppskattades hos båda.

Kärleksmums

2 stycken ägg
2 msk rå kakao
1 msk kaffe
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
en skvätt valfri mjölk
1.5 krm vaniljpulver
1 msk honung eller annan sötning
cirka 20 g smör

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggen. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör runt.
Häll i kaffe, honung och till sist smöret. Smaka av om ni vill ha smeten sötare.

Jag valde att hälla upp smeten i en smord brödform. Smörj med antingen kokosolja eller smör.

In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt kakan svalna och smält en sockerfri choklad och häll över kakan. Innan chokladen stelnat strö över kokosflingor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.