Glad Halloween

Förra helgen så valde vi att fira Halloween. Vi valde att göra det under helgen istället för i förrrgår. Till Halloween sminkade vi Teo till ett skelett och han var så nöjd.
Vi gjorde egentligen inget speciellt mer än att vi åt god mat med denna kaka till efterrätt. Kakan som egentligen är en brownie har jag gjort tidigare men denna gång valde jag att lägga på lite glasyr så att det skulle passa temat Halloween.

 

Brownie med chokladtäcke

12 dadlar
2 ägg
0,75 dl kokosolja
2,5 dl mandelmjöl
1,5 msk kaffe
1,5 msk honung
3,5 msk rå kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med mixa dadlarna till en smet. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosolja och honung till rinnande konsistens.
Knäck i äggen i dadelsmeten. Häll i de torra ingredienserna och blanda väl. Häll i kaffe, kokosoljan och honungen i smeten och blanda runt igen.

Smörj en form (jag använde mig av en springform) med kokosolja. Häll i smeten i formen och in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Ta ut den och låt den svalna. När den väl svalnat stoppa in den i frysen och gör chokladtäcket.

Chokladtäcke

4 msk kokosolja
3-4 msk rå kakao
cirka 3 tsk agavesirap

Smält kokosoljan och blanda sedan samman den med agavesirapen. Sikta i kakaon och rör runt. Smaka av hur söt ni vill ha chokladen.
Ta ut kakan ur frysen och häll på chokladtäcket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.