Svart bälte i att älta

Okej, hade det funnits svart bälte i att älta saker så hade jag haft det. Vi snackar om att jag är mästare!
Jag kan liksom fastna i saker. Stort som smått. Detta är något som stjäl så otroligt mycket energi från mig. En energi som jag egentligen kan lägga på annat.
Det finns ändå en liten skillnad från förr och nu. Förr kunde jag älta om och om igen. Tills jag blev helt energitömd, stressad och inte alls mådde bra. Detta kunde ske även om det handlade om små saker som jag egentligen kanske bara borde rycka på axlarna för.

Nu för tiden så ältar jag fortfarande. Kanske inte lika mycket småsaker i samma utsträckning. Men så fort jag ältar så börjar jag med att acceptera det. Jag accepterar att jag ältar.
Men sedan sätter jag en stopptid när ältandet ska ta slut. Man kan ju inte älta i  100 år… det är ju då man blir så där eländigt energitömd.
När stopptiden infunnit sig så tänker jag stopp när ältandet börjar igen. (Säg gärna stopp tyst i ditt huvud, om du helt plötsligt på stan skulle säga STOPP i tomma intet så undrar nog människor runt ikring hur det är fatt). Så genom att säga stopp så avbryter du tanken. Detta kanske hjälper i några sekunder eller i några minuter innan proceduren måste börja om. Desto mer man övar desto lättare kommer det bli att hantera ältandet. Till slut så kanske du bara behöver säga stopp till tanken en gång innan du slutar älta.

Det låter verkligen lättare än vad det är men ge det en chans. Jag lovar att det kommer vara värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.