Müsli

Den dåliga sömnen håller i sig och gör mig tröttare än tröttast. Om bara hostan kunde försvinna någon gång…
Igår ställde jag mig och gjorde egen müsli. Man kan fortfarande känna doften av müslin här hemma, kanel och ana kardemumman.
Müslin man köper i affären är det absolut inget fel på men vill man komma bort från det dolda sockret så är det en fin idé att göra sig en egen. Dessutom är det rätt roligt att man kan ha i precis det en är sugen på. Perfekt!

Müsli 

5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
cirka 1/2 msk agavesirap (kan uteslutas)
1 dl gojibär
torkade äppelbitar från ett äpple

kanel efter smak och tycke
kardemumma efter smak och tycke

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman alla ingredienser förutom gojibären och äppelbitarna. de blandas i när müslin har svalnat.
Bred ut allt på en plåt och in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Se till att röra runt lite då och då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.