Chokladmuffins med kolagömma

Fy tusan! Har legat hemma däckad i förkylning med både feber och öronvärk sen i helgen. Först idag är jag uppe på benen men kan inte gå långt innan jag blir andfådd och hostar upp lungorna.
Orkade slänga ihop en chokladsmet som blev typ världens godast muffins med seg kolagömma.

Ni bara måste prova dem. De är både laktos och glutenfria och även fria från raffinerat socker.

Chokladmuffins med kolagömma cirka 6 stycken

2 ägg
1.5 dl mandelmjöl
3 tsk rå kakao
cirka 1 msk agavesirap
1/2 tsk bakpulver
1 msk kaffe
1.5 msk kokosolja
1/2 dl osaltat och osötad jordnötssmör

Börja med att vispa ägg och agavesirap poröst. Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan. Blanda samman alla torra ingredienser.
Blanda sedan i det i äggsmeten. Häll i kokosolja och kaffe. Och blanda till sist i jordnötssmöret. Smörj 6 stycken silikonformar med kokosolja. (Vanliga formar fungerar säkert med men fyll de inte fullt).
Häll i smeten till 3/4 delar. Klicka i en klick med kolasås som ni sedan trycker ner i smeten. Recept till kolasåsen hittar ni i arkivet.

In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Jag tycker de blir godast när de varit frysta och man plockat fram de för tining.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.