Linsburgare

Okej! Kan vi ta bara ett par minuter och kolla in denna hamburgare nedan. Tack! Den både ser underbar ut och smakar ljuvligt! Det är alltså en linsburgare. Antingen så äter man den som jag gjorde nedan, som hamburgare, eller så äter man den till en sallad, vilket jag också gjorde men aldrig fick på bild…

Nu kanske många tänker, men va, äter hon bröd?! Och givetvis gör hon det. Glutenfritt, men inte alla dagar i veckan. Balansen ni vet.
Nu när jag har svarat på er fråga så kommer receptet.

Linsburgare cirka 10-12 stycken


3 dl röda linser
4 små potatisar
1 ägg
kryddor som örtsalt, vitpeppar, curry och paprikapulver
2 vitlöksklyftor
cirka 2 msk fiberhusk beroende på konsistensen
1 lök

Börja med att koka 3 dl röda linser enligt förpackningen. Koka även potatis fast i en annan kastrull. När linserna är kokta knäck i ett ägg. Mosa potatisen med en gaffel och blanda i det i linserna. Mixa en gul lök till en smet. Pressa i vitlök och krydda efter smak. Häll i löken och till sist häll i fiberhusken. Häll i lite i taget och se hur konsistens blir. Stek sedan linserna som vanliga hamburgare. Jag stekte mina i kokosolja.

Jag valde att göra en tzatziki sås gjord på kvarg, lite vatten, örtsalt och vitlök.

Oliverna till hamburgaren var pricken över i:et. Dessa burgare är perfekt till matlåda då det blir så många.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.