Glutenfria chokladmuffins

Kroppen skulle behöva träna men huvudet är inte där. Tankarna är någon helt annanstans och trots mycket sömn så blir jag inte pigg. Därför har jag en promenad inlagd ikväll efter massagekunder. Det gäller att lyssna på kroppen. Så idag blir det en lugnare promenad med någon ljudbok, podd eller musik.

Ibland kan jag bli så sugen på choklad. Och gärna mjuk choklad som möter hård choklad.
Förra veckan gjorde jag och Teodor dessa. De blev en stor favorit för både mig och övriga familjemedlemmar. De är fria från både laktos, gluten och raffinerat socker.

Chokladmuffins med hårda chokladbitar cirka 6 stycken


2 ägg
Cirka 1.5 dl mandelmjöl
3 tsk rå kakao
1/2 msk agavesirap
15 gram laktosfritt smör
20 gram sockerfri choklad
1/4 bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa ägg och agavesirap poröst. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält smöret. Hacka chokladen i småbitar. Häll i de torra ingredienserna i smeten och rör runt väl. Provsmaka smeten om ni vill ha den sötare. Häll i smöret samt hälften av  den hackade chokladen.
Häll upp smeten i smorda silikonformar (smöra med kokosolja eller smör). Toppa med resten av chokladen.

In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med sticka om de är färdiga. De får gärna vara lite kladdiga i mitten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.