Glutenfria blåbärsmuffins

Blev väckt tidigare än tidigast av en morgonpigg unge. Försöker att se tacksamheten i det att jag får se när det ljusnar ute, att jag får njuta av måååånga goda koppar kaffe i världens bästa sällskap.
Idag på schemat står filmning på förmiddagen och senare blir det massagekunder. Om kroppen orkar så blir det också ett benpass, annars kanske det bara blir en långpromenad ikväll.

För ett par dagar sedan så var jag återigen i skogen och plockade lite mer blåbär. Ja, det måste ju finnas tillräckligt under hösten och våren. Jag är så hiskligt tacksam över att Sverige har så mycket fina bär ute i naturen som alla kan få ta del av.

Jag äter blåbär väldigt ofta just nu. Ibland i smoothies, ibland i paj, ibland som de är om kvällarna och häromdagen valde jag att göra blåbärsmuffins.
Blåbärsmuffinsen är både gluten- och laktosfria och fria från raffinerat socker. Man kan själv välja om man vill söta med agavesirap eller med honung.

De är både vackra och riktigt goda.

Blåbärsmuffins cirka 6 stycken


2 st ägg
1.5 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1/2 dl blåbär
cirka 1/2 msk agavesirap
1 tsk fiberhusk

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa ägg och agavesirap poröst. Blanda samman de torra ingredienserna för sig.
Häll i de torra ingredienserna. Smaka av smeten hur söt ni vill ha den och ha i eventuellt mer agavesirap.

Smörj 6 stycken silikonformar och fyll formarna till hälften med smet. Häll i några bär i varje form. In i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.