Blåbärspaj

Jag är så tacksam för hur mycket goda bär vi har i skogen. Blåbäret är nog favoriten. Jag har gjort många varianter på just blåbärspaj. Ibland med havregryn, ibland med, ibland enbart med mandelmjöl och ibland med mandelmjöl och kokosflingor . Denna variant tillhör de sistnämnda.
Den är fri från både gluten, laktos och raffinerat socker.

Blåbärspaj

cirka 2.5 dl mandelmjöl
cirka 0.5 dl kokosflingor
cirka 20 gram laktosfritt smör
1/2 msk agavesirap (smaka av pajen om ni vill ha den sötare)
en nypa salt
1.5 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att plocka fram smöret så att det bli rumstempererat. Blanda samman kokosflingor och mandelmjöl. Ha i en nypa salt. Blanda samman med smöret och låt det bli en smet. Eventuellt får ni ha i lite mer mandelmjöl eller kokosflingor beroende på hur ni vill ha konsistensen. Häll i agavesirapen och smaka av hur söt ni vill ha pajen. (Själv föredrar jag den inte så söt).

Smöra en form. Antingen så blandar ni i blåbären i smeten eller så häller ni i lite smet i botten på formen och häller på blåbären och häller sedan ut resten av smeten i formen. In i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Jag åt min paj med vaniljkvarg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.