Chiapudding med hallontopping

Ett bra mellanmål när det är så varmt ute är chiapudding. Chiafröna är rika på nyttigt fett som omega3, protein och fiber.
Den är enkel att göra och egentligen går den att äta både till frukost, mellanmål, kvällsmat eller som efterrätt.
Denna gång valde jag att mixa hallon och apelsin som topping.

Chiapudding med hallontopping en portion

2 msk chiafrön
Cirka 1 dl valfri mjölk
Ev en skvätt agavesirap om man vill ha den lite sötare

Blanda samman fröna med mjölken. Häll i eventuellt en skvätt agavesirap. Ställ in den i kylen. Rör då och då. Mixa hallon och apelsin.
Ta ut chiapuddingen när den stelnat och toppa med valfria bär och hallonsåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.