Lakritskola

Igår fick jag rätt mycket jobb gjort. Energin börjar nu äntligen komma tillbaka och jag ska faktiskt försöka att bege mig till gymmet för lite försiktig träning senare idag. Wish me luck!
Igår gjorde jag lakritskola. De är sega i konsistensen och smakar förstås lakrits. Perfekt att de både är fria från raffinerat socker och gluten.
Lakritskolan är även en bra present att ge bort.

Lakritskola cirka 10 bitar

7 dadlar
1.5 msk kokosolja
1 dl mandelmjöl
3.5 tsk lakritspulver
en nypa flingsalt

Börja med att smälta kokosoljan. Mosa dadlarna till en smet. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ihop smeten.
Tryck ut kolan i ett bakplåtspapper och in i frysen. Ta ut den när den stelnat, cirka 15 minuter, och skär den sedan i valfritt stora bitar. Förvara den alltid i frysen för bästa konsistens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.