Hallon- och lakritsremmar

Något som är tacksamt att göra är rawfood remmar när man är baksugen men man inte orkar göra något avancerat. Det är verkligen enkelt att slänga ihop och sköter sig självt. Visst man behöver hålla sig hemma hela dagen, alternativt flörta lite med sambon. Gillar man inte lakrits kan man alltid utesluta det och köra endast med hallon eller andra bär.

Hallon- och lakritsremmar

En dryg banan
200-250 gram bär
5 dadlar
1 tsk ekologisk lakritspulver

Börja med att blötlägga dadlarna ett par timmar för att det ska bli lättare att mixa dem. Tina hallonen. Sätt ugnen på 45 grader. Mixa sedan dadlarna och ha sedan i bananen och hallonen. Mixa till en jämn smet. Om man vill ha lakritssmak så ha i 1 tsk lakritspulver. Bred ut smeten på en klädd bakplåt. In i mitten av ugnen. Här är det som sagt olika från ugn till ugn men räkna med cirka 7-10 timmar. Dra sedan bord smeten och klipp till remmar. Förvara remmarna i en tät burk i rumstemperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.