Apelsin- och chokladmuffins

Det har varit galet mycket på sistone, därav att bloggen kommit lite i skymundan. Behövde ta en lite break och fylla på energin igen. Den kanske inte riktigt är helt tillbaka men den är på god väg iallafall. Men det är ju så livet är…
Hur eller hur. Förra veckan gjorde jag apelsin- och chokladmuffins. De påminner om romerska bågar (som jag är ett stort fan av). De är sega till konsistensen så egentligen borde de kanske inte kallas för muffins. De smakar iallafall choklad och apelsin och är helt utan gluten och raffinerat socker.

Apelsin- och chokladmuffins cirka 8 stycken

4 stycken dadlar
1.5 msk rå kakao
1 msk honung
2 ägg
Saften från en apelsin
Skalet från en apelsin
1/2 tsk bakpulver
en drtg msk kokosolja
3 dl mandelmjöl

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och ägg till en smet. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosolja. Låt den svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser med smeten. Riv skalet från en apelsin. Pressa ur saften från apelsinen. Häll i dessa ingredienser i smeten. Häll till sist i kokosoljan.
Fyll muffinsformarna till ungefär hälften. In i ugnen i cirka 10-15 minuter. Muffisen är färdig när de fortfarande är lite kladdiga i mitten. Låt de svalna och in i frysen. De bör ätas frysta, då blir de lagom sega i konsistens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.