Chiasylt

Det är klart att jag äter vanlig sylt. Kanske inte sådär jätteofta då jag föredrar en lite mer syrlig sylt istället för söt. Sedan så skadar det inte att faktiskt veta vad det är i sylten också.
Jag brukar äta chiasylten till havregrynsgröten på morgonen tillsammans med ett ägg i och en skvätt mjölk.
Chiasylten kostar inte så mycket att göra, tar inte lång tid och är en uppskattad present att ge bort!

Chiasylt en burk

1 liter valfria bär
1/2 dl chiafrön
cirka 2 tsk agavesirap (smaka av hur sött ni vill ha det)

Börja med att koka bären mjuka, häll i agavesirapen och smaka av hur söt ni vill ha den. Häll till sist i chiafröna och låt svalna.
Häll sedan upp det i en burk. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.