Äppelpaj

Efter helgens jobb känns det skönt att krypa upp i soffan med en bra bok, tända ljus och en kopp té. Imorgon blir det lite pt-jobb, hemmajobb och äntligen egen träning. Ben, mage och axlar står på schemat. Som jag har längtat!

Häromdagen gjorde jag en äppelpaj till eftermiddagsmelliset. Den är fri från både gluten, laktos och raffinerat socker. Har ni inte provat, så gör det!

Äppelpaj cirka 4 portioner

2 dl kokosflingor
2.5 dl mandelmjöl
En knivsudd vaniljpulver
2 rivna äpplen
25 gram laktosfritt smör (kokosolja går också bra för en vegansk variant, cirka 1.5 msk kokosolja)

1 msk honung (agavesirap funkar bra med, cirka 2 tsk)

Kanel
Kardemumma

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Riv äpplena. Blanda samman alla torra ingredienser. Fördela smöret (eller smält kokosoljan till flytande) och blanda samman med de torra ingredienserna. Blanda till sist i de rivna äpplena med smeten. Smörj en form med smör eller med kokosolja. Häll i alla ingredienser. In i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Pajen är klar när den blivit gyllenbrun.
Jag åt pajen till en klick Pro pud vanilj.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.