Kall räkpaj

Till påskbordet gjorde jag även en kall räkpaj. Den är både gluten- och laktosfri. Jag har gjort denna en gång tidigare, för ganska många år sedan. Varför jag låtit det gå så många år sen jag gjorde den har jag ingen aning om… en sak är klar iallafall att jag inte ska låta det gå flera år igen!

Pajen är verkligen lätt att slänga ihop när man ska ha den men godast (tycker jag) är om man gör den dagen innan. Sa jag att den är proteinrik också? Jodå!!!

Kall räkpaj
3.5 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 ägg
En nypa salt
1/2 dl kokosolja
cirka 1/2-1 msk fiberhusk (gå lite efter konsistens)

Pajdeg
Börja med att blanda samman alla torra ingredienser förutom fiberhusk.
Smält kokosoljan.
Vispa ägget. Blanda samman ägg och de torra ingredienserna (förutom fiberhusk).
Häll i kokosoljan.
Kolla hur smeten blir och häll sedan i lite fiberhusk i taget. Låt smeten stå och svälla ett tag innan ni häller på mer fiberhusk.
Tryck sedan ut degen i en form.

Fyllning
2.5 dm purjolök
3 dl kvarg
2 dl creame friache
En skvätt pressad citron
Persilja och dill
Räkor

Skär purjolöken i tunna strimlor. Blanda sedan samman alla ingredienser till fyllningen. Ta dill, persilja, räkor och citron efter tycke och smak.
Toppa med räkor, dill, gurka, citron, ärtor och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.