Mål med träningen och motivation

Jag får ofta frågan ifrån folk runt omkring mig vad mitt mål med min träning är. Och helt ärligt så har jag aldrig något roligt svar på det. När jag tävlade var målet själva tävlingen, men nu tränar jag bara för måendets skull.
Jag har inget mål med min träning mer än att jag vill må bra, orka med min vardag men framförallt för att jag tycker det är förbannat roligt att träna. Det finns inget annat som kan få mig så trött och pigg på samma gång som ett riktigt bra styrketräningspass.

Många i min närhet tycker att det är konstigt att lägga så mycket tid på träningen när jag inte har något direkt mål. Men att sluta, eller dra ner på något jag tycker är kul och som jag mår bra utav känns väldigt avlägset.

Sen är det klart att jag inte alla dagar i veckan skuttar lätt in på gymmet… även jag tappar motivationen och lusten ibland. I de lägena brukar jag alltid lyssna på vad kroppen faktiskt egentligen försöker säga. Tryter motivationen för att kroppen behöver vila, eller har jag ätit dåligt, är jag trött för att jag är stressad eller är det mer en bekvämlighetsgrej att soffan faktiskt lockar en aning mer än vad gymmet gör? Är det en längre period som jag tappat motivationen så brukar jag faktiskt ha en återhämtningsvecka. Jag är ofta ganska dålig på att ta återhämtningsveckor… men när motivationen är borta under en längre tid så brukar jag få till lite återhämtning. Efter en vecka är motivationen på topp igen!

Det kan låta  lite för enkelt men grejen är den att jag har hittat mitt sätt, vad som fungerar för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.