Jordnötskaka

Jag skulle egentligen ha jobbat hela helgen men istället så tog jag kompledigt under lördagen. Känns välbehövligt att bara vara med familjen.
I helgen ska jag baka dessa jordnötskakor. De är en favorit som jag gjorde för riktigt länge sedan.
De är fria från både gluten och raffinerat socker.

Senare idag blir det träning för bröst, triceps och axlar och då det är så fint väder blir det förmodligen lite utelek också.

Jordnötskakor

1 dl jordnötssmör
1,5 tsk agavesirap
0,75 msk sötströ
0,5 krm vaniljpulver
2 dl ekologisk cornflakes (utan tillsatt socker)

Smält ihop agavesirap och sötströ (det får inte koka). Blanda sedan i vaniljpulver, cornflakes och jordnötssmör. Platta sedan ut smeten i en långpanna eller på bakplåtspapper. (Mina kakor blev en halv cm höga). Låt de svalna i kylen och smält chokladen så länge. (Jag använde mig utav sockerfri choklad). Ta ut kakan från kylen, smeta på chokladen och när chokladen stelnat skär den i valfritt stora bitar. Det blir ungefär 8 bitar himmelskt goda kakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.