Snickers… typ

Det känns som att det varit en riktigt lång dag. Mycket på jobbet, många tankar som snurrar och kroppen känns trött och tung. Skulle egentligen ha tränat ben idag men jag prioriterade bort det då kroppen inte riktigt känns med. Misstänker att det är gårdagens lilla ranson av mat som gjort sitt. Varför det blev så lite mat igår har att göra med att det var annat som tyvärr kom i vägen…

För någon vecka sedan gjorde jag en sådan god kaka. Jag  vet helt ärligt inte vad jag ska döpa den till… Snickerskaka? Bars? Chokladdoppade kakor? Ingen aning, men de var sjukt goda. Helt utan raffinerat socker, inget gluten och ingen laktos.

Snickers cirka 3 bitar beroende på hur stora man gör dem


Botten
5 stycken dadlar
1 dl cashewnötter
ett kryddmått vaniljpulver
1 tsk kokosolja


Kolasås
1 dl osötad och osaltat jordnötssmör
1 tsk tsk agavesirap
1 tsk kokosolja
en nypa salt


Hackade nötter (jag använde mig utav cashewnötter)


Choklad
3 tsk rå kakao
2 tsk kokosolja
1 tsk agavesirap

Börja med att mixa cashewnötterna till ett mjöl. Mixa sedan dadlarna. Smält kokosoljan. Blanda samman alla ingredienser och bilda de sedan till avlånga ”bars”. In i kylen. Gör kolasåsen.

Smält kokosoljan. Blanda samman alla ingredienser. Ta ut kakorna från kylen och lägg på kolasåsen. In i kylen igen.

Hacka valfria nötter. Lägg på dem på kakorna.

Smält kokosoljan, sikta i kakaon och häll sedan i agavesirapen. Smaka av hur söt ni vill ha chokladen. Ta ut kakorna från kylen och häll på chokladen. Kakorna bör alltid förvaras i kylen då de smälter fort!

En reaktion på ”Snickers… typ

  1. Hittade hit till din blogg via flödet på instagram.
    Vilka härliga recept och tips du har!

    //Hälsningar en som försöker minska på det ”vita” sockret och mjölet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.