Paleokladdkaka

Första gången jag gjorde denna minns jag var när jag experimenterade till Teodors 1-års kalas.
Det var en sån där kaka som blev lyckad på första försöket. Snart fyller Teo 3- år och det är hög tid att börja experimentera fram något nytt som vi kan bjuda på till kalaset.

Jag började min morgon med lördagsmys framför tv:n med gofrukost för att sedan träna rumpa och mage. Härligt när man har mycket energi på morgonen.
Nu har jag precis plockat ut kladdkakan ur ugnen, så nu ska den bara svalna, in i frysen så är den färdig att tas med när vi ska bort till mina föräldrar i eftermiddag.

Men först blir det stan med familjen.

Paleokladdkaka cirka 8-10 bitar

10 dadlar
2 ägg
3 msk kokosolja
4 tsk kakao
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk honung
En nypa salt

Blötlägg dadlarna ett par timmar innan ni mixar dem. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna med hjälp av en stavmixer till en kladdig massa. Knäck i två ägg och mixa igen. Smält kokosolja och honung och rör samman. Ha sedan i det i smeten. Rör om! Blanda samman de torra ingredienserna för sig och blanda i det i smeten. Blanda runt väl. Häll ut kakan till hälften i muffinsformar (jag använde mig av aluminium som är lite hårdare.) In i ugnen i cirka 5 minuter. Det ska fortfarande vara kladdigt i mitten. Låt dem svalna och frys dem sedan. Ta fram de cirka 10 minuter innan ni ska äta dem.

Just för denna dag så valde jag att dekorera med vispgrädde och hallon men de är gudomligt goda med vispad kokosgrädde också.

Kladdkakan är fri från gluten, laktos och raffinerat socker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.