Brownie med hårt chokladtäcke

Är inne på jobbdag 5 av 9… försöker att tänka positivt att jag ändå gillar många bollar i luften, och jag har ju ändå kommit halvvägs liksom.
Receptet jag bjuder på idag är ett recept som jag lagt upp på min gamla blogg, men den är så pass god att den även måste upp här. Om jag får gäster som oftast brukar vara rätt skeptiska till hälsosamma bakverk och som alltid säger: ”Ja, fast hälsosamma bakverk smakar ju inte lika gott” så bjuder jag de alltid på denna kaka. En brownietårta med ett knaprigt chokladtäcke. Alla som har fått smaka den säger att det är en saftig söt kaka och att de aldrig hade gissat på att den var hälsosam. Om jag alltid sitter nöjd och fånler när jag får höra de orden? Ja!!!

Botten

12 dadlar
2 ägg
0,75 dl kokosolja
2,5 dl mandelmjöl
1,5 msk kaffe
1,5 msk honung
3,5 msk rå kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med mixa dadlarna till en smet. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosolja och honung till rinnande konsistens.
Knäck i äggen i dadelsmeten. Häll i de torra ingredienserna och blanda väl. Häll i kaffe, kokosoljan och honungen i smeten och blanda runt igen.

Smörj en form (jag använde mig av en springform) med kokosolja. Häll i smeten i formen och in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Ta ut den och låt den svalna. När den väl svalnat stoppa in den i frysen och gör chokladtäcket.

Chokladtäcke

4 msk kokosolja
3-4 msk rå kakao
cirka 3 tsk agavesirap

Smält kokosoljan och blanda sedan samman den med agavesirapen. Sikta i kakaon och rör runt. Smaka av hur söt ni vill ha chokladen.
Ta ut kakan ur frysen och häll på chokladtäcket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.