Fläskfilé i ugn

Nästan hela helgen så stod jag i köket (okej, det var nog långt ifrån hela helgen) men jag experimenterade en hel del. Både med bakningen och med matlagningen. Allt blev lyckat förutom en tigerkaka som inte riktigt blev som jag hade velat. Det ska jag fila lite mer på innan receptet dyker upp.

Maten jag gjorde var bland annat fläskfilé i ugn med svamp, lök och paprika och till det åt vi ris, men jag kan tänka mig att potatis även skulle vara gott. Maten sköter sig helt och hållet själv och fick två tummar upp av alla här hemma.

Fläskfilé i ugn cirka 4 portioner

1 kg fläskfilé
en röd paprika
en lök
6 stycken champinjoner
1 burk kokosmjölk
en skvätt grädde (kokosgrädde går också bra)
en skvätt vatten
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i cirka 1 cm bredd. Börja med att försteka köttet ett par minuter på vardera sida. Skär paprika, lök och champinjoner.
Koka ihop kokosmjölken. Krydda med örtsalt, citronpeppar, chili och vitlök. Blanda samman grädde och vatten. Rör sakta i blandningen i kokosmjölken. Smaka av och eventuellt krydda mer.
Lägg ut alla köttbitar på en stor plåt. Krydda på med dragon. Sprid ut lök, paprika och champinjoner på köttet och häll sedan på såsen.
In i mitten av ugnen i cirka 1.5 timma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.