Kärleksmums

Jag började min morgon med ett lättare träningspass för biceps och rygg följt av en kopp kaffe bredvid en trött unge i soffan. Mysigare än mysigast! Dagen till ära så ska jag tillaga hel kyckling i ugn med rotfrukter och till efterrätt blir det någon fruktsallad med chokladpudding. Recept till chokladpuddingen kan ni hitta i arkivet ”recept”.
Igår gjorde jag och Teodor kärleksmums och vad passar då inte bättre på alla hjärtans dag med mumsig choklad som är gjord med kärlek?

Kärleksmums cirka 10 bitar

2 ägg
1.5 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 msk fiberhusk
2 msk rå kakao
1/2 msk kaffe
1/2 msk agavesirap

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och agavesirap. Blanda samman alla torra ingredienser. Häll i de torra ingredienserna i smeten. Blanda väl. Häll sedan i kaffet. Smörj en form (min form var cirka 2 dm x 1 dm) med kokosolja. Häll i smeten. In i ugnen i cirka 20 minuter.

Glasyren

1.5 tsk rå kakao
1 msk kokosolja
en skvätt kaffe, cirka 1 tsk
1 tsk agavesirap

Smält kokosoljan. Häll i agavesirapen. Sikta i kakaon och häll till sist i en liten skvätt med kaffe. (Kaffet kan uteslutas).

Låt kakan svalna och låt den gärna vara i kylen innan ni häller på glasyren. När ni väl hällt på glasyren strö på kokosflingor med detsamma. Bör förvaras i kylen… om det nu blir något kvar vill säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.