Vad säger din inre röst?

Alla har vi en inre röst som talar till oss, som håller en dialog med oss. Men har ni tänkt på vad den rösten egentligen säger? I vilken ton låter rösten, är den upplyftande eller nedlåtande? För att vi ska kunna prestera men framförallt må bra så måste rösten vara upplyftande. Tillexempel: Du orkar inte träna och lägger dig på soffan istället. Den inre rösten säger: Fy fan vad dålig jag är, jag är ju så jäkla lat!
Eller… Du ger dig ut och springer men den inre rösten säger: Du kunde ha gett mer. Hänger ni med?!

Var snäll mot dig själv och tolerera inte att den inre rösten är nedlåtande och trycker ned dig. Låt den inre rösten lyfta upp dig!
Blir du inte sporrade av orden: Jag kunde gjort bättre så stoppa tanken innan den sagt klart meningen. Det finns ingen anledning att trycka ner dig!
Försök att vända den inre rösten till: Jag presterade så bra som jag kunde gjort! Låt den inre rösten vara positiv.

Visst, det kan låta jättelätt men det är det inte. Jag får fortfarande jobba med min inre röst, vissa dagar är lättare än andra. Men att jobba med detta är garanterat värt det!


För inte är vi nedlåtande mot våra vänner och borde definitivt inte vara nedlåtande mot oss själva.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.